Ettevõtete võrdlus

Kolmanda kvartali (juuni-august) maksuandmed on väljas.

Sellest aastast väljastab maksuamet kord kvartalis kõigi Eesti ettevõtete maksuandmed. Need andmed sisaldavad käivet, töötajate arvu ja makstud makse. Lisaks on olemas ettevõtte nimi, asukoht ja sektor.

Tuleb tunnistada, et need andmed on ebamugavas tabelis. Iga ettevõte on küll omal real, aga neid ridu on päris palju ja lihtne võrrelda on ainult lähedal olevaid ettevõtteid. Mulle nii ei meeldi.

Seega on aeg oma lahenduseks.

Inspiratsiooni sain telefonide võrdlemise lehelt gsmarena.com.

Minu lahenduses saab võrrelda kuni kolme ettevõtet samaaegselt. Võrdlus toimub tabeli kujul, ettevõte on veerus ja tunnused on ridades. Nii on sama tunnust mitme ettevõtte lõikes tunduvalt lihtsam võrrelda.

See rakendus oli alates juulist nähtav lehel shinyapps.io. Huvi lahenduse vastu oli suur ja nädalaga oli tasuta maht täis. Sellest tulenevalt tõstsin selle ümber uude kohta. Lahendus on sama, mõned pisiparandused ja uuemad andmed.

Võrdlema saab siit.

Kui need andmed väljastatakse neljandat korda, siis on plaanis teha ka teine rakendus. Jääge ootele!

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga